O meni

Moje ime je Maša. Sem mamica 4 zvezdicam na nebu, ki so v meni prižgale neustavljivo željo po tem, da sem Zavestna mama. In ko sem pred 4 leti zanosila z mavričnim otročkom, sem se popolnoma predala popotovanju v materinstvo. To me je vodilo v odločitev za priprave na porod pri douli. Preprosto sem čutila, da mora obstajati nekaj več, kot medicinsko voden porod, ki sem se ga bala. Čudovita modra ženska mi je pokazal pot do naravnega poroda. Hvaležna za to, da sem lahko izkusila kakšen čudež je porod. Takrat se je rodil moj sin, jaz kot mama, moj mož kot oče. Rodila se je družina.

Skozi ta prehod, pa se je rodila tudi ženska, ki čuti poslanstvo, da podpre druge ženske in njihove partnerje, da zavestno izkusijo čarobnost Rojstva družine. Da podpre celo družino med vsemi viharji, ki jih prinaša sveže starševstvo.

Verjamem, da izkušanje starševstva iz nas izvleče najslabše in najlepše ter vse barve vmes. Tukaj sem zato, da vaju podprem na vajini poti, na poti vaše družine, kjerkoli na mavrici se nahajte. Družina je temelj zdravega in zadovoljnega posameznika. Zato verjamem, da je vredno, da vanjo vložita ljubezen in pozornost. Skoznjo rastemo vsi: otročki, mamice in očki.

Sem poporodna doula (Newborn Mothers), uni.dipl. socialna pedagoginja, učiteljica Shakti dance-joge plesa, raziskovalka Ženskih modrosti.

Počasi se rojevam tudi kot porodna doula.